keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Mamma Mia!

Mamma Mia! on samannimisen musikaalin pohjalta tuotettu, vuonna 2008 ilmestynyt elokuva. Ilmestymisensä jälkeen 14 maan katsotuin elokuva, tuottoisampi kuin moni muu elokuva ja meni mm.Titanicin edelle.




Pääosissa nähdään Meryl Streep, Christine Baranski, Julie Walters, Amanda Seyfried, Dominic Cooper, Pierce Brosnan, Colin Firth ja Stellan Skarsgård.

Elokuva sijoittuu Kalokairille, jossa Donna yhdessä tyttärensä Sophien kanssa pyörittää hotellia. Lapsuutensa ilman isää elänyt Sophie on nyt menossa naimisiin ja äitindä tietämättä lähettää kutsut kolmelle mahdolliselle isäehdokkaalle. Amerikkalainen liikemies Sam, ruotsalainen Bill ja englantilainen Harry saapuvat samalla lentokoneella saarelle, luullen että Donna on heidät kutsunut, ilman harmainta aavistusta oikeasta kutsumuksen syystä. Sophie alkaa selvittämään, kuka näistä kolmesta isäehdokkaasta on hänen biologinen isänsä, joka saattaa hänet alttarille.



Tämä elokuva saa kenet tahansa mukaan meininkiin. Pienenä varoituksena mainittakoon, että elokuvan kappaleet soivat päässä seuraavat neljä viikkoa. 


Suurimmaksi osaksi elokuva on kuvattu studiossa, esim. Donnan pitämä hotelli on täyttä lavastetta, sekä useat pihakohtaukset on kuvattu sisätiloissa. Rantakohtauksiin on tosin käytetty aitoja kuvauskohteita.

Niin talojen sisä- kuin ulkopuolellekin on onnistuttu kopioimaan hyvin kreikkalainen tyyli, väreinä oli käytetty pääosin valkoista ja vaaleansinistä, joka tuo monelle mieleen meren. Ovenkarmeihin ja ikkunanpieliin on saatu se ns. ajan kutina.
Iltajuhlien tanssikohtauksissa oli käytetty melko pieniä lamppuja valaisemaan tanssilattia, mutta yllättäen lattialla näkyykin discomainen valoshow. Myös häiden jälkeisen kohtauksen tunnelma latistuu, kiitos ledvalojen, joista on yritetty saada tähtitaivas.
Ellei tietäisi, voisi kuvitella että elokuva on kuvattu kokonaan aidoissa maisemissa, niin onnistuneet lavasteet ovat.

Elokuvan plussat ja miinukset:

+ Hyvät musiikit
+ Uskottavat lavasteet
+ Kohdilleen osuneet näyttelijävalinnat (Pierce Brosnan ♥)

- "Tähtitaivas" latisti melko pahasti kyseisen kohdan tunnelman..


^ Ylempi kappale, koska Brosnan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti