keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Amélie


Amélie on vuonna 2001 ilmestynyt ranskalainen romanttinen komedia. Elokuvan alussa Amélie on kuusivuotias tyttö, joka haluaa isän lähellensä. Lääkäri-isä ei tyttöään huomioi, muutakuin kuukausittaisissa lääkärintarkastuksissa, joissa Amélien sydän hakkaa villisti ja tämä saa isän luulemaan, että tyttärellään on sydänvika.

Aikuisena Amélie on töissä tarjoilijana Les Deux Moulins (Kaksi myllyä)-kahvilassa Pariisissa.
Löydettyään kotoaan pienen, 40-vuotta vanhan peltirasian, alkaa nainen toimia hyväntekijänä. Amélie palauttaa rasian sen kätkeneelle miehelle.
Elokuvan aikana Amélie törmää ihmisten passikuvia keräävään ja kansioon liimaamaan mieheen. Mies pudottaa albumin, Amélie ottaa sen haltuunsa ja alkaa selvittää kuka kyseisen albumin monella eri sivulla esiintyvä mies on. Samalla Amélie rakastuu yhä syvemmin albumin omistajaan ja rakkaustarina voi alkaa..

Elokuva on kuvattu Pariisin lähiöissä, mm. kaupat ja kahvila ovat aitoja kuvauspaikkoja, joista elokuvan jälkeen tuli oikeita turistirysiä. Elokuvan asukkaiden kodit on kuvattu studiossa Saksan Kölnissä.

Les Deux Moulins
Portinvartijan asuntoon ohjaaja oli ottanut mallia oman naapurinsa asunnosta, jonne oli kerääntynyt tuhottomasti erilaisia esineitä. Itse elokuvaan ei haluttu laittaa ihan yhtä paljon tavaraa, kuin mitä mallikappaleesta löytyi.

Kummitusjunakohtaus on myös Saksassa studiolla kuvattu kohtaus. Ulkopuolelta rakennus on tosin täysin oikea huvipuistolaite, mutta sisus on täyttä lavastetta. Omasta mielestä junan "sisustus" oli jollain tapaa teennäinen, eikä oikean kummitusjunan oloinen.

Sateisena syysiltana tai kun itse möngertelee siellä masennuksen pohjamudissa, tämä elokuva menisi hyvin läpi. Elokuva tuo myös fiiliksen, että elämässä pitää pystyä ja uskaltaa ottamaa riskejä.

Elokuvan plussat ja miinukset:

+ Musiikit
+ Aidot kuvauspaikat toivat oman viehätyksensä

- Ranskan kieli. Itselle oli vaikeaa yrittää pysyä perässä, kun puhe soljui todella nopeaan ohitse ja samalla piti yrittää lukea tekstitystä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti